• Verden er fuld af information

 

Velkommen til boghjørnet i New Chess House.

Skak har jo været et udbredt brætspil i mange hundrede år, først i Kina og Indien, og senere dukkede det så op i Europa. Man ved ikke med sikkerhed, hvornår skak blev udbredt i Europa, men man har fundet skak brikker så langt tilbage som til Middelalderen, som arkæologerne mener er fremstillet i Skandinavien.

 

De berømte Lewis skak figurer fundet på øen Lewis i Skotland, de er dateret til omkring det 13. århundrede.

 

Anmeldelser

Det vil sige at der har været en lang tradition med at spille skak, og i naturlig forlængelse af traditionen er der blevet skrevet en del bøger om spillet op igennem århundrederne. Her på bogredaktionen vil vi gerne byde på både anmeldelser af helt nye bogudgivelser, men vi vil også enten omtale eller anmelde bogudgivelser der går tilbage i tiden. Det er jo en af skakkens charmer, at det der blev skrevet for hundrede år siden kan være lige så relevant og brugbart, som det der står i de nyeste bøger. Skak har så mange facetter og muligheder, så der vil kunne komme mange flere skak bøger også i fremtiden, det der er interessant er så at skille kvalitet og relevans fra makværk og bøger, der er skrevet for at “lave hurtige penge” og derfor mest bare er smarte marketing gimmicks.

Gratis bøger

Vi starter ud med også at tilbyde en række klassiske skak udgivelser, som kan downloades kvit og frit, hvis man er oprettet som bruger her hos NCH. Bøgerne er ofte på engelsk, men hvis det er muligt vil vi også gerne tilbyde bøger på dansk, der er desværre ikke så mange at vælge imellem, men det skal ikke forhindre os i at prøve.

På redaktionen er vi meget lydhøre for forslag om bøger vi skal se nærmere på, og enten omtale eller anmelde, så skriv bare til os med forslag og ideer. Brænder man for en eller flere bøger, der er relevante er vi åbne for anmeldelser skrevet af vores brugere.

Du finder bøgerne i menuen foroven eller på dette link.

Spændende artikler

Men udover at komme vidt omkring i forhold til skak bøger, har vi valgt også at bringe en række artikler der handler om skak. Artiklerne tager emnet skak op fra mange forskellige vinkler. Nogle artikler kan man lære af, andre kan man enten være enige eller uenige i, men sikkert er det at artiklerne typisk ikke har været publiceret i Danmark før. Igen er de fleste artikler på engelsk, men vi modtager gerne artikelindlæg på dansk.

Hvis man ønsker at bidrage med enten anmeldelser og/eller artikler skal bare skrive til: bogredaktionen@newchesshouse.dk eller brug vores kontaktformular på dette link.