Tænk udenfor boksen

I NCH ved vi godt at det kan virke både lidt skræmmende og lidt mærkeligt at bruge et æld gammelt brædt spil som pædagogisk læringsmiddel, men talrige forsøg og undersøgelser dokumenterer at der er mening med galskaben.  

Skak kan bruges i et væld af forskellige sammenhænge.

Hele tiden myldrer det frem med nye måder at bruge skak på, som ikke har været kendt før. I NCH vil vi gerne formidle kendskabet til alle de nye muligheder efterhånden som de dukker frem. Vi vil også meget gerne høre om, hvordan skak bliver brugt i skoler og institutioner så vi sammen kan opfange nye ideer og sikre at andre får glæde af dem.

Spil i undervisningen

Det er en kendt sag at børn og unge i vores dage i stor udstrækning er bidt at spil, enten på computeren, mobiltelefonen, konsoller eller pads af forskellig art. Det kan i visse tilfælde være et stort problem og det har da også skabt en del konflikter både i hjemmene og skolesammenhæng.

 

Er vi på vej til et samfund af gamer nørder?

Vi tror ikke det er muligt at ændre på noget der befinder sig så massivt i børn og unges bevidsthed, men vi kan gå en anden vej og istedet prøve at tilbyde spil og spilbaseret undervisning, som hvis det bliver præsenteret på den rigtige måde, kan udløse mindst lige så store mængder adrenalin og dopamin, men som samtidig giver læring og inspiration, og dermed dygtig gør børnene.