Velkommen til alle skak forældre

Når man pludseligt står med et barn der interesserer sig for skak, kan man godt blive en smule overrasket og det kan til tider virke uoverskueligt at skulle til at træde ind i helt ny verden, som er ukendt for de fleste.

Men, det vigtigste er at jeres barn er interesseret i skak!

Hvorfor er det så vigtigt?

Fordi skak kan blive en vigtig del af jeres barns opvækst, og en interesse man kan dyrke hele livet, også selv om man i lange perioder vælger at tage en pause.

Her på hjemmesiden er der omtalt og beskrevet mange af de fordele som skak kan give, men lad os lige slå det fast endnu en gang:

Skak er:

…en god og sund underholdning/fritidsfornøjelse

… godt for koncentrationsevnen

…godt for det sociale samvær, både i familien og med kammerater

…ikke voldeligt (i modsætning til mange computerspil)

…ikke dyrt

…er godt for evnen til problemløsning

…let at spille på nettet

…sjovt at spille med folk fra andre lande og kulturer

…måske verdens ældste spil, som ikke ser ud til at gå af mode i nær fremtid

…sjovt for både piger og drenge

…også en sport hvor der afholdes turneringer (også specielt for børn)

…en af de få sportsgrene, hvor børn og unge har en god chance for at vinde over voksne

…godt for at forstå at tænke og planlægge langsigtet

Der er masser af andre gode grunde, men ovenstående er vel en rimelig god start.

Nu står i så med et barn, (uanset alder), der er blevet grebet af lyst til spillet og interessen enten er ved at spire frem, eller måske bobler den allerede.

Uanset alder og køn er det vigtigt at barnet får en god start. Det er en mulighed for gode oplevelser sammen i hele familien.

 

De svære valg

Det stiller stort set alle forældre overfor en række valg, der kan blive afgørende for hvordan forløbet udvikler sig fremadrettet.

Nogle vælger at være ligeglade, andre vælger at være afventende, og andre igen går ind i det med liv og sjæl. Alle muligheder står åbne og derfor vil det være rart at kunne støtte sig til nogle af de erfaringer andre forældre har gjort sig gennem de seneste år. Skak verdenen er på mange måder under forandring, ligesom samfundet er det, og det betyder at der er mange nye muligheder. Det betyder desværre også at der kan være faldgruber, der er uhensigtsmæssige om som det er vigtigt at være opmærksom på.

NCH ønsker at hjælpe så godt vi kan

I NCH vil vi gøre vores bedste for at yde den støtte og opbakning vi kan give for at både jeres barn og i som forældre får de bedst mulige oplevelser med skak og alt hvad spillet kan tilbyde.

Vi kan anbefale at i gør brug af menupunkterne specielt for forældre, og med den viden vi giver jer vil i forhåbentligt føle jer både klar og trygge når i nu bevæger jer ind i skak verdenen.

Velkommen i