Skak opgaver i massevis!
Hvis du ønsker at blive bedre og bedre til at spille skak er opgaveløsning en god måde at træne.
Hvorfor så det, er det ikke bare kedeligt at se på alle mulige forskellige opstillinger af skakbrikkerne og bryde hovedet med hvordan man kommer videre fra stillingen og eksempelvis vinde partiet?
Man kan se på opgaveløsning på mindst to måder:
1) Det er dødsygt, men nødvendigt for at blive bedre.
2) Det er spændende om man kan løse udfordring efter udfordring.
Hvilken betydning har opgaveløsning
Opgaveløsning er vigtig fordi hjernen stille og roligt bliver optrænet i at gennemskue og overskue mange forskellige stillinger. Det gør at man typisk spiller hurtigere og mere sikkert i de partier man spiller mod andre modstandere. Samtidig opbygges der en slags database i underbevidstheden som giver mulighed for mønstergenkendelse. Det vil sige at man kan spille et parti ude i fremtiden hvor hjernen bevidst eller ubevidst genkender stillingen og derfor har mulighed for at komme med en løsning på hvad der kan være fordelagtigt at spille i den givne situation.
Hjernen er en muskel, der ligesom alle andre muskler kan fungere hurtigere og bedre, hvis den bliver trænet, og det gælder hele livet. Hjernen er det vigtigste redskab for en skakspiller, så det er vigtigt at prøve at holde den i topform. Det kan jo så betyde at den også er skarp i andre sammenhænge, hvor der skal bruges logik og hukommelse f.eks. i skolen, på arbejde og indenfor andre sportsgrene.
Så kom med og dyrk hjernefitness her hos os i NCH.