Firmaskak

Sådan kan virksomheder skabe gode oplevelser for børnene derhjemme i den lange ventetid

Vi skal sammen sikre børn og unge gode og meningsfulde tilbud i den kommende tid

Vi har et fælles ansvar for at sikre at børnene ikke bare bruger den kommende tid, hvor de ikke går i skole, på at game sig hjernedøde.

Den følelse af ensomhed og isolation og ikke mindst kedsomhed, som vil kunne ramme mange børn og unge i den kommende tid vil kræve, at der kan tilbydes aktiviteter der kan mere, og som rækker længere end bare at spille computerspil uafbrudt. Det er sikkert fint nok i starten, men efterhånden som dagene går, er der stor sandsynlighed for at behovet for udfordring og socialt samvær vil blive mere og mere mærkbart.

En gave og et minde for livet

I NCH kan vi give børnene masser af udfordringer, hvis man klikker sig rundt på siden er det nemt at se at der er nok at tage fat på. Når alt bliver normalt igen vil det være rart at en stor gruppe af børn kan sige at de faktisk lærte noget som de kan bruge resten af livet og når de langt ude i fremtiden skal fortælle deres børnebørn om hvad de lavede da Danmark blev lukket ned, har de stadig denne gave som de har taget med sig igennem hele livet: De kan spille skak! – og alle de fordele man opnår ved at kunne spille skak, som problemløsning, koncentration og fokus har de haft mulighed for at bruge hele livet.

Hvad skal børnene tage med videre efter krisen er overstået?

Er skak ikke bare for kedeligt?

Kan skak så konkurrere med computerspil som Fortnite, WOW, CSGO og LOL i børnenes bevidsthed? JA – er svaret, hvis de får en chance for at koncentrere sig om selve spillet. I NCH har vi gjort skak genkendeligt for børnene ved at bruge mange af de samme effekter og værktøjer spilverdenen bruger.Vores platform er lavet meget visuel, vi har masser af You Tube videoer, vi er på alle førende sociale platforme, vi har konkurrencer, og der er ofte live,streaming, hvor det er muligt at se og chatte med unge dygtige skak spillere, der viser hvad de kan, og som kan udfordres til kamp.Så nej skak behøver bestemt ikke være kedeligt.

I starten er det meget sjovt, men der går ikke længe før alle er ved at blive drevet til vanvid…

… så er det rart at lære noget nyt og spændende, og få nye succes oplevelser.

Mange børn og unge kender allerede skak!

Man skal også huske på at mange børn og unge faktisk kender skak fra skolen og SFO og derfor udemærket ved hvordan de skal komme i gang, men hvis ikke vi voksne viser vejen er der stor sandsynlighed for at de aldrigopdager at de har muligheden som vi her tilbyder dem.

Virksomhedens rolle

Ved at tilbyde medarbejdernes børn dette positive indslag i hverdagen sender i et klart signal om at tænker på familien og at i ønsker at gøre det bedst mulige for familien i denne svære situation. I sender et signal om at tiden kan bruges konstruktivt og underholdende på samme tid og sidst men ikke mindst sender i et klart signal om at familierne ikke er glemt selvom mor og/eller far arbejder hjemmefra i en længere periode. Når virksomheden har tilmeldt sig ordningen modtager i en særlig kode der udelukkende gælder for jeres virksomhed og som medarbejderne efterfølgende får fremsendt så de kan formidle den til børnene. NCH opkræver ikke betaling pr. barn, men pr. medarbejder for at gøre opstarten så nem og tilgængelig som muligt for alle parter.

Prisen er symbolsk, nemlig 100,00 kr. pr. medarbejder/familie som virksomheden ønsker at støtte, og det sikrer at de har adgang til alle NCH aktiviteterne på nettet hele 2020, så børnene også har glæde af NCH efter at krisen forhåbentligt snart er ovre, og verden vender tilbage til det normale igen.